И Здравко от Приморско издирва с лодка удавниците от Созопол

Все още не е открит бесарабския българин Дмитрий Чебан, морето изхвърли тялото на Данила Юриш

Общество
11:49 - 03 Септември 2022
3800
И Здравко от Приморско издирва с лодка удавниците от Созопол

Реалити шампионът от първия сезон на „Биг брадър“ Здравко Василев също се включи в издирвателната акция по откриването на удавниците от Созопол Данила Юраш и Дмитрий Чебан. За съжаление, тази сутрин морето изхвърли тялото на единия от изчезналите вчера следобед бесарабски българи – 18-годишния Дмитрий Чебан.

Вчера следобед Данила и Дмитрий влязоха да се изкъпят в морето на плаж Смокиня край Созопол и оттогава са в неизвестност, завлечени от бурното море. Снощната гръмотевична буря и поройни дъждове осуетиха спасителната акция.

Десетки доброволци обхождат с лодки заливите по Южното Черноморие. За съжаление тази сутрин морето изхвърли тялото на единия от удавниците от Созопол

Едва тази сутрин в 5:30 ч. в търсенето на двамата млади мъже се включиха катери на „Гранична полиция“ и доброволци. В акцията участва и Здравко Василев, който от рано сутринта обхожда с лодката си със свои съмишленици северните заливи около Маслен нос, устието на река Ропотамо, плажа Алепу и района около Змийския остров. Шансовете Дмитрий Чербан да бъде открит жив са минимални.

Бесарабските българи Дмитрий Чебан и братовчед му Данила Юраш бяха завлечени в Черно море вчера следобед