Ицо Хазарта: Правителство с ГЕРБ ще издържи

Депутатът от ПП обясни, че не са подкрепили първия мандат заради думата „корупция“

Новини
12:01 - 04 Юни 2023
3942
Ицо Хазарта: Правителство с ГЕРБ ще издържи

Ситуацията в момента е такава, че смятам, че правителството с ГЕРБ ще издържи, защото това е в техен интерес.

Това каза депутатът от „Продължаваме промяната“-„Демократична България“ Христо Петров по БТВ.

„Това, което се случва показва, че за съжаление, към настоящия момент има два варианта за развитие на ситуация и не съм възхитен. При единия има шанс да се случат добри неща за България, при другия 100% ще се случат ужасни неща за България“, посочи Петров.

„Ако няма правителство трябва, да отида при хората, при които съм бил преди два месеца и да им кажа, че от шестия път ще стане. Това трябва да го нравим в усилията на едно царство, койот имаме в момента, в лицето на г-н Радев. В условите на това, че има собствено МВР, собствени служби и към момента личи, че те са използвани за да бъдат подслушвани партии и политици. Този вариант не ми харесва и другия не ми харесва. Нямам никакво съмнение какво е ГЕРБ“, категоричен бе депутатът.

„Знам какво този избор прави на името ми, на бизнеса ми и на семейството ми. Това решение не може да се вземе във Фейсбук, трябва го вземем на базата, че от пет избора в момента имаме 64 души в парламента“, посочи Петров

„Не смятам, че заедно с ГЕБР ще гасим пожара. Името на Мария Габриел се появи пред и 20 дни, досега не бе обсъждано. Не искаме да правим коалиция и не подкрепихме първия мандата на ГЕРБ заради думата „корупция“, подчерта той.

„Чухме критики към нея, но видяхме съмнения към нейната почтеност. Не смятаме, че Габриел може да бъде командвана от Бойко Борисов“, заяви Христо Петров

По думите му, ако били казали на избирателите си, по време на кампанията, че ще направят това правителство с ГЕБР, нямало да се стекат така обстоятелствата. Според него казвали, че ще спечелят и ще накарат ГЕРБ да ги подкрепят. „Ние не спечелихме, но накарахме ГЕРБ да ни подкрепят, правителството, което ще бъде гласувано тази седмица е с имена от ПП, с експерти и с името на Мария Габриел, като външен министър, за да си гарантираме тази подкрепа“, посочи той.

По думите още преди да се навършат първите девет месеца ще стане ясно дали някой е решил да се придържа към приетата им програма или да я саботира.

Той коментира, че в понеделник ще бъде пусната конституционна жалба заради приетия законопроект, с който депутатите извадиха Националната следствена служба от прокуратурата.

По думите му в правителството това няма да се случи. „Не вярвам, че скоро ще стигне до гласуване за премахване на имунитета на Бойко Борисов. Трябва да се създаде комисия от всички партии, която да определи дали този имунитет се иска , за да събориш някого по политическа причини или наистина има престъпление“, заяви Петров.

„Ще се съобразя с изводите на комисията. Най-важно е той да каже. Нека влезе в парламента и ще видим“, добави той.