Илияна Йотова: Дребни страсти и псевдолидери няма да ни отклонят от целта

Общество
10:25 - 06 Септември 2021
3542
Илияна Йотова: Дребни страсти и псевдолидери няма да ни отклонят от целта

Съединението е урок по достойноство, пример и отговорност. Това написа вицепрезидентът Илияна Йотова в профила си в социалната мрежа по повод 136 години от Съединението на България. И предупреди, че дребни страсти и псевдолидери не могат да отклонят страната от общата й цел да е сигурна, справедлива и просперираща в контекста за политическата криза, разразила е у нас в последните месеци. 

„6 септември 1885 г. е най-големият урок в българската история по единение в мисли, чувства и дела. Заветната идея обедини всички българи срещу неправдата. Уверен в силите си, горд, със самочувствие българският народ дръзна да се изправи срещу кроежите на големите сили, срещу това някой друг да решава съдбата му. И успя! Съединението е урок по достойноство. Съединението е пример и отговорност“, посочи Йотова.

„136 години по-късно единението не е кухо буквосъчетание и тежко грешат онези, които целенасочено, заради лични амбиции сеят разделение и омраза. Много бързо такива хора историята ги изхвърля извън борда си, но последствията от коварните им действия са за всички!

Дребни страсти и псевдолидери трудно може да отнемат от силата на единението около общата ни цел - просперираща, сигурна и справедлива България. По-силно от тях е желанието ни да възстановим държавността, правилата и законността, да си върнем достойнството на държава, която не ограбва, а подарява мечти! Вярвам в общата ни енергия за промяна! Честит празник!“, заяви Йотова.