Индианските племена в САЩ празнуват края на лятото

Празникът е и начин на запознаване с индианската традиция и начин на живот на другите народи

Свят
10:06 - 23 Септември 2019
3588
Индианските племена в САЩ празнуват края на лятото

В САЩ започнаха есенните празненства на индианските племена. Всяка година по това време те се събират, за да отбележат едно от най-големите си събития наречено „Пау Уау", информира bTV.

Това събиране е нещо като среща, на която индианците празнуват края на лятото, прибирането на реколтата и наближаването на зимата с песни и танци. По време на Пау Уау потомците на коренните жители на Америка показват своите танцови умения, традиции, занаяти, носии и песни.

Пау Уау също е и запознаване на индианската традиция и начин на живот с другите неиндиански народи. Около 6 милиона корените американски жители в САЩ, а официално признатите племена 562. Джо изправената Мечка е един от най-активните защитници на околната среда в Чикаго.

„Ние трябва да отстояваме нашата вяра и дух, вяра в Създателя и да продължаваме да се борим с проблемите на околната среда”, обяснява Джо Изправената Мечка.

Един от специалните гости на събирането на индианците край Чикаго бе последният жив вожд от племето на команчите в Оклахома – вожда Ал Уахуа Ната или Ал двата Стълба.