Интензивен трафик на границата с Румъния

ЕС
08:23 - 23 Октомври 2023
1337
Интензивен трафик на границата с Румъния

Интензивен е трафикът на границата с Румъния за товарни автомобили на изход на граничните контролно-пропускателните пунктове (ГКПП) „Видин“, „Кардам“, „Никопол“ и „Дуранкулак“, съобщиха от Главната дирекция „Гранична полиция“ - МВР, на сайта си. 

Поради критично ниското ниво на река Дунав фериботната платформа, обслужваща пункта "Оряхово" - "Бекет", няма да изпълнява курсове до нормализиране нивото на реката. Товарните автомобили ще бъдат пренасочвани към ГКПП "Русе" и "Никопол".

Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа"/"Липница“ и „Крушари"/"Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа. 

Продължава ремонтът на пункта „Калотина“ на границата със Сърбия. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

На останалите гранични пунктове трафикът е нормален.  

По границата с Гърция трафикът е нормален на всички пунктове. 

На пункта „Станке Лисичково“ на границата с Република Северна Македония се извършват строително-монтажни работи, във връзка с които преминаването през граничния пункт е възможно при спазване на мерките за временна организация на движението. На граничния пункт "Гюешево" и пункта "Златарево" трафикът е нормален.
По границата с Турция трафикът е нормален на всички контролно-пропускателни пунктове.