Ирония на съдбата: Българският принц Борис става крал на Нидерландия?!

Ако се ожени за пухкавата Амалия, наследника на Симеон II може да получи короната на кралството, макар и като принц-консорт

Новини
17:07 - 05 Януари 2024
11094
Ирония на съдбата: Българският принц Борис става крал на Нидерландия?!

Наследникът на родния престол и на 87-годишния си дядо Симеон II - Борис Сакскобургготски, наричан още Борис IV, може да няма никакъв шанс да получи българската корона, но пък му се отваря сериозна възможност един ден да си сложи холандската.

Пищната принеса на Нидерландия - 20-годишната Амалия

По ирония на съдбата, точно Нидерландия, която дълги години ни пречи за Шенген, може да го получи за съпруг на своята бъдеща кралица, коментират в роялистките кръгове. Все едно дали ще бъде титулуван "крал" или принц-консорт, Борис Сакскобургготски е на крачка от брак с престолонаследницата на Нидерландия. Слухът тръгна преди няколко дни, а днес бе официално потвърден и от кралския двор на бившата Холандия.

26-годишният ни княз е водещ в сериозната връзка с 20-годишната принцеса Амaлия. Така че един ден, ако се оженят и узаконят връзката си, той има възможност да получи кралската корона като принц-консорт, обясняват експерти. 

Любовта на двете короновани особи е започнала миналата пролет, твърдят медиите в Нидерландия. Борис и пухкавата Амалия са приятели от деца, но напоследък чувствата им се засилили и се открили като мъж и жена, нищо че според мълвата младия Борис имал особеностите на прадядо си Фердинанд.

Борис IV