Искат арест за мъжа и жената, хванати с кокаин за 5 млн.лв.

Задържаните са жена на 40 г. от Бургас и 51-годишен мъж

Новини
11:34 - 08 Септември 2020
1132
Искат арест за мъжа и жената, хванати с кокаин за 5 млн.лв.

Прокуратурата в Бургас ще поиска постоянен арест за мъжа и жената, хванати на ГКПП Малко Търново с 18 кг. кокаин за над 5 млн.лв. Съдебното заседание в окръжния съд е насрочено за 13 ч. днес.

Както 24 часа писа, двамата бяха задържанина 5 септември,  първоначално за 72 часа. Те вече са подведени към наказателна отговорност за две престъпления, които са извършени  в съучастие като съизвършители. По-тежкото от двете е за опит за контрабанда на високорисково наркотични вещества, което е наказуемо с лишаване от свобода от 15 г. до 20 г. и глоба от 200 000 лв. до 300 000 лв.

Задържаните са жена на 40 г. от Бургас и 51-годишен мъж, който живеел в морския град. Кокаинът е било разпределен в 17 пакета, наредени в тайник, обособен в багажното отделение на лек автомобил, с който обвиняемите опитали да преминат от България в Турция. Превозното средство е било обект на щателна митническа проверка, извършена на база метод „анализ на риска“

Случаят бе оповестен пред медиите от административният ръководител на Окръжна прокуратура Бургас Георги Чинев, наблюдаващият прокурор Мануел Манев, Васил Инджов – зам.- директор на ТД "Южна морска" и Иван Пасков,  началник на отдел „Митническо разузнаване и разследване“.

По досъдебното производство са извършени и претърсвания в недвижими имоти, иззети са вещи, имащи отношение към предмета на разследване, сумите от 3000 швейцарски франка и около 10 000 евро.