Искрен Митев: Изгонването на дипломатите не е самосиндикално решение на премиера

Има дискусия кой ще е премиер, въпреки желанието на президента да хвърли държавата в криза

Политика
09:24 - 29 Юни 2022
2121
Искрен Митев: Изгонването на дипломатите не е самосиндикално решение на премиера

Няма как министър-председателят самостоятелно да изгони когото и да било от България, това се случва с подпис на външно министерство. Министърът на външните работи е от ИТН, предполагам тя се е подписала. Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Искрен Митев пред Нова тв.

Не е самосиндикално решение. Нещата са публични. Аз разбрах от наши симпатизанти, коментира той изгонването на 70 руски дипломати от страната ни.

Информацията ми е, че това са хора, които са шпиони. Не мисля, че се е случило нещо нередно. Ако някой от БСП се дръпне от състава на ново правителство, това ще е тяхно решение. Виждаме, че се опитват да счупят бюджета, новото мнозинство не влиза в зала. 

След среща снощи сме стигнали до съгласие, че ПП, БСП и ДБ ще продължат заедно да търсят още депутати, които да кажат, че искат да се борят с корупцията. Това е много голяма стъпка - да препотвърдим, че вървим заедно.

Ще има отворено писмо към депутати да заявят дали искат да участват в едно ново мнозинство. Кой ще е премиер е втората стъпка. Основното условие е дали искаме да хвърлим държавата в нова криза. Нашият принцип е да се борим с корупцията. Има 22 закона, които трябва да се променят. Кирил Петков сам заяви - да заемеш някакъв пост не е най-важното. Има дискусия кой ще е премиер, въпреки желанието на президента да хвърли държавата в криза. Видяхте поканата му, че бе направено от днес за днес. Нямаме отговор кой ще е министър-председател.