ИТН официално покани БСП, "Възраждане", ПП-ДБ и ГЕРБ за срещи за третия мандат

Актуални новини
15:14 - 31 Юли 2024
926
ИТН официално покани БСП, "Възраждане", ПП-ДБ и ГЕРБ за срещи за третия мандат

От "Има такъв народ" изпрати официалните си покани към големите парламентарните групи в 50-ото Народно събрание за срещи за реализиране на третия мандат.

След като във вторник бе проведен първият кръг от преговори с нечленуващи в  парламентарни групи народни представители -  с двете групи на разпадналата се ПГ на "Величие" - депутатите около Николай Марков и депутатите около Ивелин Михайлов, идва ред на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, "Възраждане" и БСП.

Групата на ДПС с председател Делян Пеевски вече отказаха да участват в такива разговори.

За четвъртък е планирана срещата с ПГ на БСП, а за петък – 2 август, с "Възраждане" и с ПП-ДБ, а в събота с най-голямата формация в парламента ГЕРБ-СДС.

 
В съобщение от ИТН до медиите се посочва, че срещите са планирани в следния ред:

 

-ПГ на БСП на 01.08.2024 (четвъртък) в 14.15 ч в зала 142 в НС;
-ПГ на Възраждане на 02.08.2024г (петък) в 13 ч в зала 1 в НС
 -ПГ на ПП-ДБ на 02.08.2024г (петък) в 16.30 ч в зала 1 в НС.
 

"Страната е изпаднала в дълбока политическа, икономическа и социална криза. Не на последно място е нарушено и доверието между гражданите и техните народни представители.

Едва ли има отговорен депутат в 50-то Народно събрание, който да не осъзнава, че на страната е нужно стабилно управление, което да започне да решава най-неотложните проблеми.

Това не може да стане без широка парламентарна подкрепа и ясна управленска програма", се казва в поканата на ИТН.

По време на срещу преговорния екип от формацията на Слави Трифонов заявяват, че ще се обсъждат приоритетите за управление на страната, най-неотложните проблеми и мерки за тяхното решаване и конкретни срокове за изпълнение на горепосоченото.

ИТН получиха третия проучвателен мандат от президента Румен Радев в понеделник: "Наясно сме с отговорността, тя дори е по-голяма отколкото с първите два мандата. Ще подходим изключително практично и с разум", заяви председателят на ПГ на партията Тошко Йорданов.