ИТН посече Борисов: Саботира мажоритарния вот преди, защо да му вярваме?!

ПП трети месец говорят за надпартиен премиер, нагледахме се на спасители, коментира Станислав Балабанов

Актуални новини
11:30 - 12 Септември 2024
1692
ИТН посече Борисов: Саботира мажоритарния вот преди, защо да му вярваме?!

Защо ли не му вярвам в момента? Това каза депутатът от ИТН Станислав Балабанов пред медиите в парламента във връзка с предложението на Бойко Борисов за промяна в избирателната система в България. 

"През 2016 г. имаше референдум за смяна на политическата система, иницииран от нас. 2.5 млн. българи подкрепиха идеята ни за мажоритарен избор в два тура. Бойко Борисов и  ГЕРБ в онзи парламент саботира волята на над 2.5 млн. българи за промяна в избирателната система", каза Балабанов. 

Според него идеята с гръцката система в България е неработеща.

От ИТН коментираха и идеята на ПП-ДБ за равноотдалечен премиер след изборите. "Нагледахме се на спасители в годините. Важното е да се подхожда практично и разумно, без емоции. Важното е да се обсъждат кандидатурите. ПП трети месец говорят за надпартиен кандидат. Нека видим какви ще са им предложенията", каза Балабанов. Той напомни, че ИТН са им дали възможност с третия мандат да предложат такъв кандидат. 

Според него обаче Асен Василев и Кирил Петков не трябва да се допускат до изпълнителната власт. Балабанов обаче е доволен, че "Христо Иванов е пенсионер в политиката".