Ивайло Мирчев: Ще подкрепим ПП за втори мандат

Нямам информация да се водят скрити разговори за съставянето на кабинет, увери депутатът от ДБ

Политика
08:38 - 31 Октомври 2022
1822
Ивайло Мирчев: Ще подкрепим ПП за втори мандат

Разчитаме от „Продължаваме Промяната” да подходят адекватно и разумно към втория мандат. Ако това се случи, е възможно да имаме правителство, от каквото страната има нужда. Това коментира в „Здравей, България” депутатът от „Демократична България” Ивайло Мирчев. Според него никой не иска да си партнира с ГЕРБ за първия мандат.

„Ако към нас има покана, ние ще се срещнем с „Продължаваме Промяната” и ще разговаряме. Ние ще действаме разумно, от ДБ не сме някакви камикадзета, които искаме да скачаме от избори на избори. Но не искаме да нарушаваме обещанията към хората и принципите си”, каза още политикът. И добави: „Когато става дума за ГЕРБ, преди каквато и да е стъпка, трябва да има някаква вътрешна реформа в партията. Нямаме индикации до този момент за нещо подобно”.

Мирчев обясни, че няма информация да се водят скрити разговори за съставянето на кабинет. Отрече и да има разнопосочни мнения и противоречия между лидерите в „Демократична България” относно участие в управление с ГЕРБ. За работата с ПГ на ПП каза: „Няма парламентарна група, с която да работим по-добре. Изключителни професионалисти, млади хора. Съвместната ни дейност като парламентаристи е много добра”, подчерта той и каза, че няма индикации за разпад на парламентарната група на ПП.