Иванка Динева се отказа от шефското място в здравната каса

Депозираната оставка е поради лични причини

Топ
10:25 - 11 Юли 2023
2946
Иванка Динева се отказа от шефското място в здравната каса

Иванка Динева депозира в парламента отказ от участие в надпреварата за нов шеф на НЗОК, поради лични причини. Тя бе номинирана от ГЕРБ-СДС за поста.

В началото на месеца от „Възраждане“ оттеглиха кандидата си – Тодор Хинов. И така в надпреварата остава само Жени Стайкова, която е номинирана от „БСП“.

Днес точката за нов управител трябва да се разгледа на извънредното заседание на парламента с повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители. Ако никой от кандидатите не получи необходимите гласове, Народното събрание приема решение за откриване на нова процедура за избор на управител на Здравната каса.

Тя има 21 години професионален опит в системата на здравеопазването, включително и в управлението на здравната каса. От октомври 2015 г. до февруари 2017 г. е била подуправител на НЗОК, а от май 2017 до декември 2020 г. - съветник на вицепремиера по икономическата и демографската политика. От декември 2020 г. до септември 2022 г. Динева е била директор на РЗОК-София столична.

Сутринта Владислав Панев от ПП-ДБ прогнозира, че тя ще се оттегли от надпреварата.