Иво Христов: Позволим ли концесията на летище "София", то ще стане второстепенно

Кое налага едно печелившо предприятие да се отдава на концесия, при това на турска фирма?

Новини
11:07 - 12 Май 2019
2000
Иво Христов: Позволим ли концесията на летище "София", то ще стане второстепенно

Всеки българин ще трябва да пътува първо до Истанбул и там да се прекачи. Кое налага тази концесия? Кое налага едно печелившо предприятие да се отдава на концесия, при това на турска фирма?

"В Истанбул е построена една от най-големите аерогари в света. Ако допуснем даването на летище "София" на концесия, то ще се превърне във второстепенна аерогара." Това заяви пред БНТ кандидатът за евродепутат от листата на "БСП за България" Иво Христов.

Той обясни, че всеки българин ще трябва да пътува първо до Истанбул и там да се прекачи.

"Кое налага тази концесия? Кое налага едно печелившо предприятие да се отдава на концесия, при това на турска фирма, с ясната идея - какво ще последва?", попита той.

По думите му такива скандали са ежедневни, а правителството стои право, защото като жертва на моряшки бой, която удрят от всички страни, не успява да падне.

"Живеем в атмосфера на постоянни скандали и неспиращ грабеж. На това трябва да се сложи край на 26-ти май", категоричен бе той.

Иво Христов обясни, че у нас националният залог на евроизборите е по-силен от европейския.

"На 27-ми май ще се събудим в нашата България, с нашата корупция, несправедливост, трафик, хаос, плячкосана природа. За да има движение у нас, трябва да има предсрочни избори. Те могат да дойдат само при победа на листата на "БСП за България", каза още той.