Иво Ториното ли стои зад отвличането на крипто милионера Александър?

Общество
20:56 - 25 Май 2022
29013
Иво Ториното ли стои зад отвличането на крипто милионера Александър?

Известният ъндърграунд герой Ивайло Борисов - Ториното, спряган преди години за дясната ръка на Златко Баретата, по свое желание се е явил в полицията, за да даде показания за изчезването на Ай Ти милионера Александър Алтънбашев.

Иво Ториното е заявил, че е близък приятел с изчезналия и е имал среща с него в понеделник, на която Алтънбашев не се е явил. Заедно се интересували от търговия с крипто валути, но нямали официален общ бизнес.

В момента бившият лейтенант на Баретата се води изритан от кръга на биг боса и се препитава, като продава коли и мотоциклети втора ръка.

Махленският тарикат Ивайло Борисов излетя с мощен шут от групата на екс антимафиота през 2019-а. До този момент Ториното се смяташе за №2 в йерархията и дясна ръка на Златко Баретата. Босът изчегърта Ториното и от управлението на охранителната фирма „Аполо Секюрити”, като на негово място поставил за управител своя баща Иван Иванов.

Криптопредприемачът Александър тръгнал за Бургас, след това следите му се  губят

Основна версия за разлъката между Златко Баретата и Ивайло Борисов гласи, че бившият командос се е разделил с дясната си ръка заради аферата с отвличането на милионерския наследник Адриан Златков. Похищението на сина на мастития автотърговец Тони Златков е от лятото на 2017-а г. Почеркът е съмнително подобен на този с изчезването на Алтънбашев, което води до съмнения за участие на Ториното.

По това време в ъндърграунда плъзна мълва, че Ториното е разжалван заради съмнения за злоупотреби с касата на „Аполо Секюрити”, както и заради присъствието на много компрометирани здравеняци с обемисти крими досиета във ведомостта на охранителното дружество. Според закона, ако едно лице е осъждано за криминални престъпления, няма право да работи като охранител и да носи оръжие. Това обаче дълго време не било спазвано в „Аполо Секюрити”, докато охранителната фирма е била под оперативното управление на Ториното.