Избори по британски: в пъбове, обществена пералня и дори във вятърна мелница

Новини
12:16 - 12 Декември 2019
2443
Избори по британски: в пъбове, обществена пералня и дори във вятърна мелница

Във Великобритания бяха отворени избирателните секции за третия вот в страната в рамките на пет години, предава лондонската медия Sky News.

В Обединеното кралство в 7:00 часа местно време (9:00 българско време) отвориха общо 40 хил. избирателни секции, които ще работят до 10 часа местно време (24:00 българско време).

Основните кандидати за британския вот са управляващата Консервативна партия на премиера Борис Джонсън и лейбъристите на Джереми Корбин.

Право на глас имат общо 46 млн. британци. Интересното е, че избирателни секции има отворени не само на обичайни места, като в публични сгради и училища, но също така в местни пъбове, обществена пералня, заведение за бързо хранене, фризьорски салон и дори във вятърна мелница.

Избирателна секция в Белия конски хан в Приор Дийн, Хампшир, известен сред местните жители като „Пуб без име“

Когато всички гласове бъдат преброени, някоя от водещите партии ще има нужда от общо 326 депутати в британския парламент, за да може да формира мнозинство и да управлява еднолично.

В последните три тура избори – през 2010, 2015 и 2017 г., само веднъж резултатът от тях доведе до мнозинство на една партия в парламента. Това се случи през 2015 г., когато премиер стана консерваторът Дейвид Камерън.

Жена отива да гласува на избирателен участък в кръчмата Fox & Hounds в Оксфордшир

Британският премиер и лидер на Консервативната партия Борис Джонсън гласува с кучето си Дилин на общите избори в централната зала Методист, Уестминстър