Издирват братовчедка на Корнелия Нинова от Враца за измами

Мошеничката твърди, че е близка и с Илияна Йотова

Политика
21:07 - 07 Юли 2022
7881
Издирват братовчедка на Корнелия Нинова от Враца за измами

Жена от Враца, която се представя за братовчедка на Корнелия Нинова, лъже хора наред, съобщава агенция BulNews. За измамата алармират потърпевши в социалната мрежа фейсбук. Те разказват, че жената иска пари „назаем“ от познати и непознати хора, след което се покрива и отказва да ги върне.

По думите на един от опарените – Александър Иванов, жената е Силвия Черганска, член на врачанската структура на Българската социалистическа партия. Самата тя се представя за братовчедка на лидерката на левицата Корнелия Нинова и се хвали с тесни връзки с вицепрезидента Илияна Йотова. Според нейни твърдения, работи като журналист в Българска свободна телевизия.

„До този момент поне 6 човека са ми писали на лично съобщение, че тази жена е измамница и лъже хората, че мъжът й е болен и се нуждае спешно от пари, които обаче с месеци не връща и се покрива, като си сменя телефонния номер. Никой не може да се свърже с нея“, разказва потърпевшият.

Той допълва, че лично на него преди 2 години Черганска е писала и звъняла, за да ѝ изпрати спешно 20 лева за билет от Враца до София, за да присъства на митинг на БСП. През 2021 г. пък взела от негови близки, които не познавала, 100 лева назаем за погребението на майка си. В същия ден била активна във фейсбук и дори имала време да пише за политика, все едно нищо не се е случило.

Думите на мъжа се потвърждават и от други хора в коментари под споделения в социалната мрежа пост. Профили с имена Цецка Хаджигеоргиева, Йоана Рубин и Калоян Борисов също са били оплетени в мрежите на хитрата врачанка. Повечето налапвали въдицата, заради известните на всички близки отношения с изтъкнатата ни родна политичка.

„Сега обаче се замислям дали това не е една лъжа, че има роднински връзки с Нинова, след като опира и до други 6 човека за заеми от по 20 лева и повече“, пишат още хората.

„Тук става въпрос за измама! Моля всеки, който познава тази жена (СИЛВИЯ ЧЕРГАНСКА) чрез фейсбук или лично, да се свърже с мен. Такива хора трябва да бъдат съдени! Ще издирим тази жена по местоживеене и чрез кмета на града“, завършва авторът на публикацията Александър Иванов.