Издирват двама за жесток побой, те - зад решетките за друго нападение

Общество
16:25 - 02 Февруари 2023
1710
Издирват двама за жесток побой, те - зад решетките за друго нападение

Братята Николай и Мариян Пеневи трябваше да се изправят пред Пловдивския районен съд за побоя над 19-годишния Радослав Геджов, но се оказа, че са в ареста, тъй като не са изпълнявали пробацията, която им била определена за друг побой. 

Пеневи са обвинени, че на 19 септември 2021 г. са нанесли две средни телесни повреди на младия пловдивчанин, изразяващи се в черепномозъчна травма и наличие на въздух в черепната кухина.

По обяд двамата изпили близо литър водка и започнали да викат, псуват и блъскат по метални гаражи и казани за боклук пред жилищен блок в кв. "Кършияка". В сградата имало фризьорски салон, за който 19-годишният тогава Радослав Геджов и приятелите му чакали. Едно от момчетата питало кой блъска, което провокирало Мариян Пенев.

Пияният бияч оставил на земята стъклена бутилка, извадил от джоба си нож и метален бокс и започнал да заплашва групата. В този момент брат му взел шишето, засилил се и оцелил Геджов в главата. Пострадалият паднал на земята и започнал да се гърчи, а Мариян се възползвал и го изритал в главата. 

"Нищо не помня. Нито какво е станало, нито къде сме били. Събудих се в болницата и трябваше приятелите ми да ми разказват", каза Радослав Геджов. Младежът обясни, че една година се е възстановявал от травмите. "Със сигурност ще предявя граждански иск, черепът ми беше счупен", заяви младежът пред съдебната зала.