Изкуствен интелект създаде порнографски скандал в училище

САЩ
12:22 - 07 Ноември 2023
2947
Изкуствен интелект създаде порнографски скандал в училище

Изкуствен интелект е създал порнографски скандал в американско училище в Ню Джърси, съобщава ЕйБиСи нюз. Впоследствие обаче се оказало, че генерираните снимки, са фалшиви. 

Всичко започнало след като гимназист, използвал изкуствен интелект, за да създаде голи изображения на момичета, които след това споделил със свои съученици.

14-годишната Франческа Мани научила за изображенията през октомври, когато била извикана в кабинета на директора и й казали, че е една от жертвите на фалшиви голи снимки, генерирани от изкуствен интелект.

Директорът на гимназията наскоро изпратил писмо до родителите. 

„Учениците ни обърнаха внимание, че някои от нашите ученици са използвали изкуствен интелект, за да създадат порнографски изображения от оригинални снимки. Към момента вярваме, че всички създадени изображения са изтрити и не се разпространяват. Това е много сериозен инцидент. Продължаваме да разследваме", пише ръководството на гимназията в писмото до родителите.

От училището също така насърчават родителите да говорят с децата за това, което те публикуват, запазват и споделят в социалните медии.