Изпращат в затвора ресторантьора Димо Пържолата

Бизнесменът ще търка наровете 1 година заради катастрофа с пострадала старица

У нас
14:12 - 25 Август 2020
3025
Изпращат в затвора ресторантьора Димо Пържолата

Известният бургаски ресторантьор Димо Димов, познат с прозвището Пържолата, е влязъл в затвора, съобщава Флагман.бг. Приведена в изпълнение е едногодишна ефективна присъда за нанасяне на три средни телесни повреди при пътно-транспортно произшествие, показа наша проверка.

Инцидентът е от 14-ти декември 2016 година, но до този момент за него знаеха само хората от най-близкото обкръжение на Димов.

В този ден той е шофирал по бул.“24-ти Пехотен полк“ в Бургас. При кръстовището с ул.“Места“ Димов е отнел предимството на 80-годишна пешеходка, пресичала е на зебра. Той я помел с три средни телесни повреди - двустранно счупване на шийката на раменните кости, фрактура на таза, както и счупена бедрена кост.

Между кориците по делото става ясно, че Димов нито е карал с превишена скорост, нито е употребил алкохол, опитал се да окаже и първа помощ на пострадалата, което са все смекчаващи вината обстоятелства.

Обремененото му съдебно минало обаче се оказало решаващо, тъй като е имал поне едно предходно осъждане. Заради това съдът е постановил ефективна присъда, която трябва да изтърпи в общежитие от открит тип.

Книжката на Димов е отнета за година и шест месеца, сочи влязлото в сила решение на Районния съд в Бургас. Той е обжалвал на всички инстанции, но те са потвърдили първоначалната присъда, а буквално преди няколко дни наказанието е приведено в изпълнение.

Димо Димов е дългогодишен наемател на емблематичното заведение "Воденицата" в Морската градина на Бургас. За известно време имаше и гръцка таверна в старата част на морската градина.