Израел нанесе нов целенасочен въздушен удар по Бейрут

Новини
19:46 - 23 Септември 2024
2048
Израел нанесе нов целенасочен въздушен удар по Бейрут

Израелските отбранителни сили съобщиха, че са извършили нов целенасочен въздушен удар в ливанската столица Бейрут - четвърти от началото на конфликта. На този етап те не предоставиха подробности за целта.

Източник от сигурността посочи пред агенция Ройтерс, че израелски сили са нанесли удар по южните предградия на Бейрут, но и той отбеляза, че не е ясно какъв тип е бил удара, нито каква е била целта.

Смята се обаче, че атаката е била насочена към старши командира на "Хизбула" - Али Караки.

Караки, който ръководи южното командване на "Хизбула", отговаря за военните операции на групировката в Южен Ливан и е ключов член на висшия военен орган на военната групировка - Съвета на джихада.

Развитието идва на фона на нарастващата ескалация между израелската армия и въоръжената групировка.

По-рано премиерът Бенямин Нетаняху заяви, че военните действия в Севера имат за цел да "променят баланса на сигурността" в региона.

По-рано днес ливанските власти съобщиха за 274 жертви на масираните израелски удари по обекти на въоръжената групировка "Хизбула". Над 700 са ранените. Ливанският премиер Наджиб Микати нарече случващото се "война на изтребление" и призова международната общност да реагира.