Израел удари централата на Хизбула (ВИДЕО)

Експлозията се усети на 30 км от Бейрут

Свят
20:21 - 27 Септември 2024
1610
Израел удари централата на Хизбула (ВИДЕО)

Израелските въоръжени сили заявиха, че са нанесли "прецизен удар" по централата на "Хизбула" в Бейрут, предаде Асошиейтед прес. Израелският вестник Haaretz пише в X, че „целта на израелските удари в Бейрут е бил шефът на „Хизбула" Хасан Насрала, но той е оцелял".  

Иранската информационна агенция Tasnim, позовавайки се на източници от сферата на сигурността, потвърди, че Хасан Насрала от „Хизбула" се намира на сигурно място.

Говорителят на израелската армия Даниел Хагари обяви това в телевизионно изявление, след като експлозия в Бейрут изпрати огромни облаци от оранжев и черен дим в небето над ливанската столица.

Мощната експлозия бе толкова силна, че изпочупи прозорци и разтърси къщи на около 30 километра северно от Бейрут. Към мястото на взривовете се отправиха линейки. 

Ударът бе нанесен час след като хиляди хора присъстваха на погребението на високопоставен командир на "Хизбула", който бе убит вчера.

По-рано днес при израелски въздушен удар бе убито деветчленно семейство в ливанско погранично селище, казаха властите.

Най-малко 25 души са загинали при израелски удари тази сутрин, заяви министърът на здравеопазването на Ливан Фирас Абиад, с което броят на жертвите в Ливан тази седмица е надхвърлил 720. По думите на Абиад сред загиналите има десетки жени и деца.