Извадиха от дерето камиона, който катастрофира край Резово

Новини
20:18 - 06 Април 2022
2742
Извадиха от дерето камиона, който катастрофира край Резово

Продължават следствените действия в гората на Странджа планина след катастрофата с военен камион, превозващ 35 нелегални мигранти, съобщава БНТ.

Двама от тях загинаха, а други 8 остават за лечение в болницата. Продължава разследването за причините за инцидента. 24 по-късно камионът беше изваден от дерето, където падна, след като специалистите направиха оглед на местопроизшествието. Щетите са главно по покрива на превозното средство.

Военният камион със задържаните 35 мигранти и патрулна кола на Гранична полиция са се движели по тесен път край река Велека. При катастрофата камионът се е преобърнал и стигнал буквално до водата. Пътят в района е опасен и труднопроходим, разказват местните хора.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов няма обяснение за катастрофата с камиона.

"Не мога да кажа дали е бил претоварен. Камионът е в техническа изправност. На толкова години на колкото е, но това е подходящата техника в такива условия. До 30-35 души, в зависимост от условията, може да прибере. Много е тежко. Някъде няма път, горски е, трудни условия, но задачите трябва да се изпълняват, за да има контрол по границата, да има последващ контрол по отношение на бежанците", каза адмирал Ефтимов.

8 мигранти остават в лечебни заведения в областта, половината се лекуват в държавната болница, където са настанени и двамата военни.