Извънредно: Пригожин е мъртъв, разби се със самолет (обновява се непрекъснато)

Топ
20:18 - 23 Август 2023 (обновена)
15808
Извънредно: Пригожин е мъртъв, разби се със самолет (обновява се непрекъснато)

Федералната агенция за въздушен транспорт започна разследване на катастрофата на самолет Embraer, станала в Тверска област в сряда, сред пътниците е бил Евгений Пригожин, пише ТАСС. Пътниците са били общо 10 души, като всички до един са загинали, предаде руската информационна агенция.

"Започнало е разследване на катастрофата на самолет Embraer, която се случи тази вечер в Тверска област. Според списъка на пътниците сред тях фигурира името Евгений Пригожин", заявиха от агенцията. Все още няма данни какво точно се е случило, но според първоначалните слухове, шефа на "Вагнер" вече не е сред живите.

Последната снимка на Пригожин е отпреди 2 дни

Първоначално Министерството на извънредните ситуации съобщи, че в Тверска област - северозападно от Москва - се е разбил самолет, в резултат от което са загинали всички 10 души на борда. След това последва уточнението, че сред пасажерите е бил и Евгений Пригожин.

Бизнес самолетът Embraer Legacy е летял от Москва за Санкт Петербург и се е разбил близо до село Куженкино в Бологовски район. На видеоклип от катастрофата, разпространяван онлайн, се вижда регистрационен номер: RA-02795. То се разпространява и от "Рыбарь" - наблюдаван внимателно дори на запад, свързан с Министерството на отбраната (а някога и със самия Пригожин) канал в "Телеграм".

Частният самолет на Пригожин, който тази вечер се е разбил на път от Москва за Санкт Петербург

Руски медии пишат, че самолетът Embraer принадлежи на Пригожин и той често пътува с него. Grey Zone - близък до "Вагнер" канал в "Телеграм" , твърди, че самолетът е бил свален от руската противовъздушна отбрана.

За катастрофата се съобщава близо две денонощия след като лидерът на "Вагнер" се появи във видеоклип от Африка, от който се разбра, че частната му армия отново набира бойци. Смъртта на скандалния руснак бе очаквана след опита му за метеж на Путин неотдавна.

Мястото, на което е станала катастрофата със самолета

Очаквайте подробности и горещи новини за катастрофата тази вечер в Lupa.bg