Извънземни в Маями - само хит в мрежата (ВИДЕО)

Полицията отрича слуховете за нашествие

Мистика
09:07 - 08 Януари 2024
30630
Извънземни в Маями - само хит в мрежата (ВИДЕО)

Странен инцидент се случва на Bayside Marketplace в Маями вечерта в първите дни на 2024 г., привличайки вниманието на десетки полицаи и предизвиквайки слухове за извънземно нашествие, съобщава CBSNews.

Докато десетки полицейски коли със светлини и мигащи сирени пристигат на Bayside Marketplace, слуховете за „високи 3 метра извънземни“, за които се твърди, че са проникнали в сградата, бързо започват да се разпространяват в социалните медии. Вярата в тези слухове е толкова силна, че някои твърдят, че са видели мистично създание да стои точно пред търговския център.

Не след дълго офицер Майкъл Вега отрича тези слухове, като казва, че на мястото няма извънземни или НЛО. Вместо това е извикана полиция, за да пресече започналия бой между 50 тийнейджъри в сградата.

„Там не е имало извънземни или НЛО“, казва офицер Вега. „Няма затворени летища, нито прекъсване на електрозахранването“, допълва той.

Въпреки това потвърждение слуховете продължават да се разпространяват, предизвиквайки невероятен обществен интерес. Терминът „Извънземни в Маями“ дори влиза в топ 10 на търсенията в X (Twitter), а големите новинарски издания започват да публикуват истории за предполагаемите извънземни.

„Не знам дали слуховете за извънземни в мола в Маями са реални, но знам, че никога не съм виждал толкова много полиция на едно място“, пише потребител на X.

Експертите отбелязват, че инцидентът е бил ясен пример за това как информацията може да бъде изопачена и приета за истина в дигиталната ера. Въпреки липсата на потвърдени факти за извънземните, епосът „Извънземните в Маями“ се превръща в огромен хит онлайн, подчертавайки необходимостта от проверка на фактите, преди да се приемат като чиста монета завладяващите истории в социалните медии.