Известен треньор е заклал съпругата и детето си във Велинград, след това се е самоубил

Велчо Клешков първо наръгал с нож жена си, след което сина си

Актуални новини
18:09 - 12 Април 2020
6580
Известен треньор е заклал съпругата и детето си във Велинград, след това се е самоубил

Известният във Велинград треньор по плуване Велчо Клешков е убил съпругата си Йорданка и сина си Владимир и се е самоубил, съобщи за "24 часа" говорителят на полицията Милослав Стоянов.

Сигнал за кървавата трагедия е подал днес около 10 ч. сутринта братът на треньора, с който починалото семейство живее в една къща, след като чул викове и крясъци от жилището.

Пристигналите на място полицейски екипи намерили в апартамента безжизнените тела на 68-годишния Велчо Клешков, 58-годишната му съпруга Йорданка Пенина и 23-годишния им син Владимир Клешков.

Още при първоначалния оглед станало ясно, че бащата първо е убил с нож съпругата си, след това е влязъл в съседна стая, където е бил синът му и след като умъртвил и него се е самоубил. Все още не е ясно какво е довело до кървавата трагедия.

По неофициална информация убитият син е имал здравословни проблеми по рождение, но дали това е отключило агресията на бащата, тепърва ще се разследва. Велчо Клешков и Йорданка Пенина са известни треньори по плуване от спортен клуб "Белмекен", добре познати на местната общност. Труповете на починалите са транспортирани до съдебна медицина в Пазарджик за аутопсия.