ДЖИГИТ: Синът на шефа на НАП-Пловдив катастрофира

Общество
11:29 - 11 Април 2022
3470
ДЖИГИТ: Синът на шефа на НАП-Пловдив катастрофира

Синът на шефа на НАП-Пловдив катастрофира, съобщиха регионални медии. Ивайло Найденов се врязал с мотора си в лек автомобил на кръстовището на бул. „Освобождение“ с улица „Съединение“ пред бирария „Йегерхоф“.

Той е син на нападжийския бос Венелин Найденов.

И е познат на полицията още преди 4 години, когато блъсна и уби на място възрастна жена, след което избяга от местопроизшествието. Трагичният инцидент стана през бл. 94 в ЖР „Тракия“. Миналата година пловдивският Окръжен съд осъди Найденов на 3 години условно с 5 години изпитателен срок. Със същата присъда Пловдивският окръжен съд го лиши от книжа за 5 години, колкото е и изпитателния срок на условната му присъда.

Присъдата вероятно все още не е окончателна, тъй като подлежи на обжалване и докато влезе в сила.

Очевидци споделят, че звукът от удара при снощната катастрофа е бил доста силен. Водачът на лекия автомобил „Пежо“ вероятно не го е видял и това е довело до катастрофата, коментират свидетели. Според тях мотористът се е опитвал да направи обратен завой.

При сблъсъка мотористът не е пострадал и е отказал медицинска помощ. Направените на място тестове за алколол и наркотични вещества са били отрицателни.

Найденов е бил освободен, без да му бъде наложена мярка за неотклонение. Предвид наложената условна присъда обаче, санкцията едва ли би могла да бъде само административна.

Към момента пътното платно е осеяно със стъкла и части от мотора, чиято предна част е изпочупена. Щетите по автомобила са минимални. Превозните средства са преместени и движението се осъществява нормално.