Джигитът, който прати бургазлия в реанимация, се прибирал от сватба

Общество
14:58 - 19 Декември 2022
2035
Джигитът, който прати бургазлия в реанимация, се прибирал от сватба

28-годишният шофьор, който помете пешеходец с БМВ-то си в село Дебелт, община Средец, си е тръгвал от пищна сватба минути преди бруталния инцидент. Празнуващите били в заведението на главната улица в селото, но малко след 16 часа Сашо Иванов решил да си тръгне от тържеството.

Качил се зад волана на немското возило и поел с мръсна газ. В района на ул. “Цвятко Радойнов” пред №89 , поради висока скорост и под влиянието на алкохол, загубил контрол над БМВ-то и автомобилът излязъл извън пътното платно. Колата се качила на тротоара, където в този момент бил 66-годишният пешеходец. Той е пометен с предната дясна част на МПС-то.

Пострадалият е с политравматизъм - фрактури на таза, две ребра и два пукнати прешлена. Настанен е за лечение в отделение „Реанимация“ на УМБАЛ – Бургас, с опасност за живота. Той е от Бургас, но дълги години работел в Испания като инструктор. Скоро се завърнал в родината, тъй като вече се пенсионирал и отишъл на гости при баща си в село Дебелт. Местни разказват, че бил  възпитан човек и много помагал на възрастния си родител.

По информация на Флагаман.бг, минути след сблъсъка, 28-годишният Сашо Иванов избягал от местопроизшествието. Местни твърдят още, че той нямал дори шофьорска книжка, но постоянно сядал зад волана и често го засичали да фучи по улиците на село Дебелт. Свидетели на ареста му пък посочиха, че дори когато полицаите го задържали, Сашо бил изключително неадеквател и криволичил, полицаите едва успявали да го удържат на крака. Дрегерът му отчел 1,85 промила алкохол в кръвта.