Джолан с черна ряпа
за 4 порции, 50 мин
Кухня
08:54 - 10 Април 2021
4133
Продукти
5-6 грудки черна ряпа или друг вид по избор
1 кг свински джолан без кост
1 с.л. свинска мас или олио
2 глави лук
3 скилидки чесън
1 с.л. брашно
1 дафинов лист
сол и черен пипер
наситнен магданоз
мащерка или чубрица
Приготвяне
Месото от джолан се нарязва на хапки и се посолява. Запържва се в маста или олиото до тъмно златисто.
Изважда се и в същата мазнина се сотират обелените и наситнени лук и чесън. Поръсва се с брашно и се пържи за кратко като се разбърква.
Връща се свинското месо, слага се дафиновият лист и мащерката, сипва се около ½ л топла вода и се оставя да заври.
Слага се обелената и нарязана на по-едри кубчета или пръчици ряпа. Къкри до готовност – да остане на мазнина.
Поръсва се с черен пипер и магданоз.