Джолан с черна ряпа

за 4 порции, 50 мин

Кухня
08:54 - 10 Април 2021
2412
Джолан с черна ряпа

Продукти

5-6 грудки черна ряпа или друг вид по избор

1 кг свински джолан без кост

1 с.л. свинска мас или олио

2 глави лук

3 скилидки чесън

1 с.л. брашно

1 дафинов лист

сол и черен пипер

наситнен магданоз

мащерка или чубрица

 

Приготвяне

Месото от джолан се нарязва на хапки и се посолява. Запържва се в маста или олиото до тъмно златисто.

Изважда се и в същата мазнина се сотират обелените и наситнени лук и чесън. Поръсва се с брашно и се пържи за кратко като се разбърква.

Връща се свинското месо, слага се дафиновият лист и мащерката, сипва се около ½ л топла вода и се оставя да заври.

Слага се обелената и нарязана на по-едри кубчета или пръчици ряпа. Къкри до готовност – да остане на мазнина.

Поръсва се с черен пипер и магданоз.