Кадиев потвърди: Да, и аз водя преговори с Нинова

Политика
10:46 - 20 Май 2021
4002
Кадиев потвърди: Да, и аз водя преговори с Нинова

Бившият депутат от БСП и зам.-финансов министър Георги Кадиев потвърди, че води преговори с шефката на левицата Корнелия Нинова за общо явяване на предсрочните парламентарни избори. С думите си във фейсбук той разкри и че новината на Lupa.bg за договорка между БСП, АБВ на Румен Петков и Татяна Дончева (Движение21) за коалиция вече е в ход. 

"Лявото в България е под непрекъсната атака през последните години. Вътрешнопартийно, външнопартийно, от всички ъгли и посоки. Резултатът в последния парламент е видим: 43 леви депутати и 197 други.

Време е за положителни новини. Време е да разкажем нашата приказка за бъдещето на България, и нека избирателят реши нея ли избира или друга.

Потвърждавам, че водим преговори за общо участие на предстоящите избори. Не сме стигнали до край, но съм убеден, че трябва да намерим формула. Това е пътят", написа бившият червен депутат в социалната мрежа. 

През 2015 г. той бе изключен от парламентарната група на БСП. Впоследствие реши да създаде своя партия с името "Нормална държава", но съдът го поряза и не допусна регистрацията й.