Как да направим парфюма по-траен

С няколко прости трика ще направите трайността на вашия аромат по-дълга

Бюти
16:55 - 09 Септември 2019
4762
Как да направим парфюма по-траен

Открийте няколко прости трикове, за да направите трайността на вашия парфюм по-дълга. Има няколко начина за да остане той с вас до края на деня.

За да си гарантирате, че ще миришете прекрасно през целия ден, без да е необходимо да носите парфюма непрекъснато в чантата си, нанесете парфюм върху следните няколко участъка:

Коса
Косата е едно от местата, които ви гарантират по-дълготрайно ухание. Но трябва да сте внимателни, когато прилагате парфюма. Вместо да го впръсквате директно върху косата си, го пръскайте върху четката си. Така ароматът ще е разпръснат по-равномерен.

Зад ушите
Подобно на китките, областта зад ушите е точка на пулса. Тук вените са най-близо до кожата, а по този начин се генерира много повече топлина. А това спомага за увеличаване на аромата.

Впръскването на парфюма в тези точки ще ви донесе много по-бързи резултати, за разлика от точките, разположени в долната част на тялото, от които парфюмът ще се издига през деня.

Освен това, ако носите бижу, това е една чудесна алтернатива на парфюмирането в областта на врата, тъй като парфюмът в досег до бижуто може да го потъмни.

Върху гърба
Може и да звучи странно, но експертът Чандлър Бър твърди, че това прави парфюма, от една страна, дълготраен за вас, а от друга, ненатрапчив за околните.

„Впръскайте парфюма върху кожата си. Ако ароматът е лек, пръснете два пъти. Вашите естествени движения във въздуха ще спомогнат уханието да се разпространява деликатно и то като че ли просто ще бъде част от вас“.

Зад коленете
Дори и да не си спомняте много от часовете по физика в училище, вероятно все пак знаете, че топлината въздейства на аромата, като засилва неговата сила. Подобно на вътрешната страна на лактите, областите зад коленете са импулсни точки, така че е много логично да поставите парфюм именно там.

Пъп
Това е един малък трик, който ще помогне на аромата да се задържи по-дълго. Сложете капка-две върху пръстите си, разтрийте и леко докоснете областта около пъпчето. Вероятно за някои от вас идеите са малко нетрадиционни. Опитайте и разберете дали ще се радвате на един осезаем аромат през целия ден.