Как да не пуснем шкембе по време на изолация?

Можем да се упражняваме и пред монитора

Здраве
13:32 - 23 Април 2020
3451
Как да не пуснем шкембе по време на изолация?

Всички са наясно с отрицателните последици от заседналия начин на живот -  затлъстяване, диабет тип II, сърдечно-съдови заболявания и ранна смърт, но повечето хора продължават да прекарват твърде много време в седнало положение. И коремът им го доказва.

Учените все още се опитват да установят защо точно седенето е така пагубно за здравето, но едно обяснение е, че колкото по-малко се движим, от толкова по-малко гориво се нуждаем. Ето защо, когато хранителните ни навици останат същите, в тялото ни има излишък на кръвна захар, която залива кръвоносната система и допринася за развиването на диабет и други рискове, свързани с теглото.

Независимо дали сте принудени да седите за продължителен период от време заради работата ви или просто сте мързеливи, заседналият начин на живот е една от основните пречки да имате тялото, за което мечтаете. Но не трябва да бъде така, защото всъщност можете да изгаряте калории и докато седите.

Инвестирайте в топка за гимнастика. Сменете стола пред компютъра с такава топка. Балансирането на топка ще ви помогне да стегнете корема, гърба и краката и в същото време ще изгорите калории.

Това, че сте в седнало положение няма да ви попречи да правите някои много прости движения, с които да изгорите някоя и друга калория. Вдигнете ръце нагоре и се наклонете на едната, после на другата страна. Стиснете топка между бедрата, коленете или прасците си.

Дишайте дълбоко. Това ще намали нивата на стресовия хормон кортизол, който се свързва с мазнините в корема, желанието за нещо сладко и намалената мускулна тъкан.