Как да си направим сами красив педикюр

Бюти
11:01 - 28 Октомври 2019
11228
Как да си направим сами красив педикюр

Красивият и добре поддържан педикюр е задължителен за всяка дама, особено през лятото, когато носим отворени обувки. Със сигурност професионалистите в салона биха се погрижили за вас, но имате ли достатъчно свободно време и пари за това?

Дори и да е така, защо да не се поглезите у дома - ето как:

За по-голяма трайност

За да издържи педикюрът ви по-дълго, винаги използвайте основа и топ лак, и нанасяйте лак на всеки 3 дни. Правете го и след като сте били на плажа и песъчинките са изтъркали лака. За да поддържате кожичките и ноктите красиви, мийте ги всеки ден и нанасяйте лосион, пише zajenata.bg.

Как се прави педикюрът

Нанесете тънък слой основа, след това два тънки слоя лак в избрания цвят и един финален слой топ лак за блясък. Нека всеки слой съхне поне 2 мин. между нанасянията. Изчакайте ноктите да изсъхнат напълно преди да разчистите предметите около себе си и поне 2 часа преди да сложите затворени обувки. За да избегнете образуването на балончета в лака и после по ноктите, съхранявайте лака в на студено, сухо място и преди лакиране търкаляйте шишенцето с лак между дланите, а не го клатете енергично.

Подгответе ноктите

Използвайте дезинфекцирана нокторезачка или ножичка, за изрязване ъглите на всеки нокът, за да предотвратите врастване. После направете всички нокти с еднаква дължина. Завършете като оформите ноктите с пила. Прегледайте за останали парченца кожа или нокти и почистете отново с лакочистител, за да премахнете мазнините от лосионите и маслата и да удължите трайността на лака. Сложете разделителите за пръсти.