Как изчезва пирамида?

Необикновен градеж показва стара книга

Мистика
07:07 - 15 Септември 2019
4032
Как изчезва пирамида?

По Земята са открити поне сто различни пирамиди, които изглежда далеч не са били строени за красота, тъй като почти всички те са строго ориентирани по четирите посоки на света и в същото време всички, без изключение, имат определена връзка с най-важната пирамида на планетата - свещената планина Кайлас, която се издига в Хималайската верига на 6714 метра над морското равнище.

Всички други пирамидални сгради по височина варират от 100 до 1800 метра и имат много различни форми. Сред тях има доста странни каменни конструкции с вдлъбнати повърхности, наречени пирамиди-огледала. Според изследователите те имат специално предназначение, свързано с тяхната „огледална” характеристика. Какво е това предназначение обаче, все още остава загадка.

Съвсем наскоро в стара книга, озаглавена „Живописно пътешествие през пустините на Новия свят”, написана от Емануел Доменик и издадена през 1862 г. в Париж, изследователи откриват интересна илюстрация. Картинката показва необикновена пирамида, каквато не се среща днес никъде по света. За съжаление, неизвестно остава къде се е намирала тя, въпреки че Емануел Доменик я нарича Мексиканската пирамида. Нищо не е известно за нея – нито кога е направена, нито защо има такава странна форма и защо е изчезнала. Съществуват догадки, че пирамидата може да стои скрита под дървета и гъста гора, затова все още да не е открита.