Какво е да си Български юнак според Явор Божанков

Политика
15:51 - 22 Юни 2024
5016
Какво е да си Български юнак според Явор Божанков

Балкански юнак starter pack.

1.Удари ни градушка. Не сме застраховани. Искам държавата да ми помогне – колкото километражи съм превъртял, толкова държавна помощ да получа. В този случай я обичам. Държавата. Иначе няма такава държава.

2.Не гласувам. Това не ме засяга. Когато опра до здравеопазването ме засяга. Пътищата. Съдебната система. Причинно-следствената връзка между тези неща за мен остава мистерия за мен.

3.Не слушам чалга. Слушам всичко. Така да се каже.

4.Не е мой проблем. Съседът си бие жената и децата? Това е чужд проблем. Държава напада друга? Не е мой проблем. Когато аз имам проблем – общ е. Свой проблем? Нямам.

5.Този закон не съм го писал аз. Пуша на закрито. И ловец съм и рибар съм. На закона мамата еб*л съм. Когато съм прецакат искам правилата да важат за всички.

6.Ужасно се ядосвам, че събираме капачки а през това време корупцията се шири. Проблемът ми не е корупцията де. Просто искам равен достъп до нея. И капачки не събирам. Събираме - такава е думата. Аз гледам и мрънкам.

7.Мен питал ли ме е някой? Влязохме в ЕС без да ми почукат на врата и да ми вземат мнението. И за НАТО не ме питаха. Иначе щях да им обясня как стоят нещата. Бих отишъл да живея в Беларус или Камчатка. Просто така стана, че се излъгах да се набутам при джендърите на Запад.

8.Източноправославен християнин съм. Вярващ. Ходя на църква. Паля свещ. Червеният конец ме пази от уроки. Библията съм я чел – пише да мразим джендърите и евреите. И имигрантите.

9.Всичките са маскари. Бай Ганьо го е казал. И едните и други не стават. Само аз ставам. Какво е искал да каже авторът чрез своя антигерой…антикво?

10.Сорос е виновен. Той ни натресе джендърите, Гейтс – ваксините. Костов – всичко останало. Аз вина нямам. 111 метра пилон е малко. Искам да се вижда от стратосферата.

Материалът е публикуван на фейсбук страницата на депутата Явор Божанков.