Какво трябва да знаем за микроблейдинг -а

Това е е козметична процедура за татуиране, която изпълва тънки области на веждите

Бюти
13:17 - 18 Септември 2019
13802
Какво трябва да знаем за микроблейдинг-а

Все повече хора с тънки вежди се решават да си направят микроблейдинг. Ето какво трябва да знаете за тази тенденция, включително факти, разходи и свързани рискове.

Microblading е козметична процедура за татуиране, която изпълва тънки области на веждите, за да ги накара да изглеждат по-пълни. За разлика от традиционната татуировка, която е постоянна, оцветяването от микроблейдинг може да продължи до 3 години. Това е така, защото използва различни инструменти и по-малко количество пигмент.

Ето какво още трябва да знаете, преди да си запазите час за микроблейдинг:

Избор на правилния салон

Изключително важно е салонът да има нужните права, за да извършва тази процедура, както и специалистът да бъде сертицифиран. Микроблейдингът изисква преминаване на специално обучение. За съжаление обаче тези неща не се следят особено внимателно, така че може да разчитате единствено на препоръките на приятели. Попитайте ваши приятели къде са направили процедурата и дали са доволни. Където и да решите да отидете, уверете се, че инструментите, които ще използват са нови и стерилни.

Подгответе се преди процедурата

- Избягване на кофеинови напитки или алкохол в деня на процедурата.
Тониране на веждите преди процедурата.
- Без намокряне или слънчеви бани за 3 дни преди срещата.
- Без ваксиране или изтръгване на вежди в рамките на 2 дни предварително.
- Без химически пилинг и други интензивни процедури за лице поне 2 до 3 седмици преди процедурата.
- Измийте и оформете ковъмчетата преди процедурата, тъй като веждите не трябва да влизат в контакт с вода в продължение на поне 7 дни.

Алергични реакции

Докато алергичните реакции към органични пигменти, използвани за процедурата, са редки, то може да се случи. Ето защо е важно да попитате естетика какви видове пигмент използва и как те потвърждават алергиите.

Инфекция

Тъй като микроблейдинг-а манипулира кожата, съществува сериозен риск за предаване на инфекциозни заболявания, включително HIV и бактериални кожни инфекции.

Нестерилните инструменти и друго оборудване са сред водещите рискове за предаване на инфекция. Важно е цялото оборудване да се стерилизира преди процедурата, за да се избегнат всякакви инфекциозни усложнения.

Полу-перманентна процедура

Микроблейдингът не може лесно да се замаскира, ако се направи неправилно. Ако това се случи, човек вероятно ще понесе допълнителни разходи за усложненията и коригиране на процедурата. Най-добрият начин да се гарантира, че процедурата се прави правилно е чрез проверка на естетиката и заведението, където човек обмисля да направи микроблейдинг.

Кои са рисковете?
 
Възможността за проблеми с постоянни процедури за грим е рядкост, когато се следват всички здравни стандарти, особено по отношение на дезинфекцията и стерилизацията на оборудването.

Медицинските усложнения също могат да бъдат свързани с пост-процедурни грижи, но тези рискове намаляват, когато човек следва правилно инструкциите за грижа.

Един доклад от 2014 г. в списанието, Clinical Interventions in Aging, потвърждава, че козметичната татуировка носи същите рискове като другите видове процедури за татуиране. Тези рискове могат да бъдат сведени до минимум и потребителите могат да бъдат защитени с по-добро образование, информация и обучение.