Калин Стоянов : Демерджиев омаловажава работата на над 16 000 полицаи , които се справиха с вота

Общество
22:10 - 24 Юни 2024
4410
Калин Стоянов: Демерджиев омаловажава работата на над 16 000 полицаи, които се справиха с вота

Тежка обида към над 16 000 полицаи са твърденията на бившия вътрешен министър Иван Демерджиев, че МВР не е провело нито една акция за купуване на гласове. Това написа във профила си във фейсбук Калин Стоянов, който зае поста точно след Демерджиев.

Стоянов припомни, че по времето на Демерджиев шестима полицаи бяха убити, докато се бореха с нелегалната миграция. И посочи, че бежанският натиск е бил овладян едва 3 месеца след неговото напускане.

Ето и цялата публикация на Стоянов:

По повод поредните безпочвени нападки на бившия служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и в защита на професионалната чест и достойнство на служителите на МВР, чиято дейност той отново омаловажи, намирам за необходимо да внеса малко яснота.

▶️Твърденията на този човек, че Министерството не е реализирало нито една операция за неутрализиране на купуване на гласове, не просто са голословни и не отговарят на истината, а точно обратното. Те са тежка обида към труда на над 1️⃣6️⃣0️⃣0️⃣0️⃣ полицейски служители, които бяха ангажирани с охраната на обществения ред и обезпечаване на свободния и честен избор на членове на Европейски парламент и за Народно събрание. Резултатите от вложените усилия са недвусмислени.

▶️Красноречива е и оценката, която представителите на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа дадоха за работата на българските институции, според която изборите бяха свободни, прозрачни, добре подготвени и проведени.

▶️Бившият вътрешен министър Иван Демерджиев, по времето на когото за съжаление живота си загубиха шестима служители на Министерството в битката с нелегалните мигранти, вероятно не може да повярва, че МВР овладя мигрантския натиск три месеца след като той освободи поста!

▶️Днес Иван Демерджиев отново тежко обиди хилядите служители, които денонощно охраняват българските граници, докато той обикаля по телевизионните студия и внушава неистини.

▶️Всъщност, може би г-н Демерджиев трябва да бъде попитан защо при близо 4 пъти по-висок мигрантски натиск по негово време, са образувани изключително малък процент досъдебни производства!?

✅ Когато говорим за отличните резултати на МВР, благодарение на които България бе приета в Шенгенското пространство, не трябва да забравяме, че докато Демерджиев заемаше поста вътрешен министър, страната ни беше тотално блокирана за всякакви преговори, свързани с приемането ни в Шенген. Отчитайки дори само този факт, Демерджиев е последният, който би трябвало да прави, какъвто и да е коментар, свързан с овладяването на мигрантския натиск, с който той изобщо не се справи!