Калоян Методиев скръцна срещу Крум Зарков и Росен Христов

Новини
14:11 - 29 Май 2023
3716
Калоян Методиев скръцна срещу Крум Зарков и Росен Христов

Дясната ръка на соцшефката Корнелия Нинова и председател на аналитичния институт "РЕГО" Калоян Методиев коментира журналистическо разследване на Би Ти Ви, излъчено в неделя. И го преразказа: 

Вчера излезе поредното журналистическо разследване за чудовищната корупция в служебния кабинет. Поредното! Материалът на Би Ти Ви, направен по всички професионални канони на журналистиката, закова с документи, свидетелски показания и самопризнания двама служебни министри – лицата Крум Зарков (правосъден) и Росен Христов (енергиен).

Двамата са работили в интерес на една единствена фирма и доказано ощетяват бюжета на Министерство на правосъдието с 2 милиона лева (поръчката за доставка на гориво за затворите).

Въпреки че са предупредени с официално писмо (показано в репортажа), че ще извършват престъпление (11 май), десет дни по-късно Зарков нарежда договорът да бъде подписан, а Христов променя информацията подавана от десетилетия към Европейската комисия в интерес на същата фирма. Коя е тази сила, която може да нареди на двама действащи министри да извършват престъпление за 2 милиона?

Във всяка друга европейска държава, подчертавам във всяка друга, тези двамата нямаше да са министри до края на деня. Радев очевидно е покровителят на огромната корупция по време на едноличното си управление. Нито е глух, нито е сляп, нито някой му пречи. Правенето-разбиването на партии и корупцията веча са му запазени марки. С това ще бъде запомнен, коментира Методиев.