Камък изчезва и пак се появява

Никой не знае причините за мистерията в Аризона

Мистика
13:12 - 11 Декември 2019
3314
Камък изчезва и пак се появява

В края на октомври т.г. СиЕнЕн отделя много време за мистериозна случка в Националния парк Прескот в Аризона, САЩ. В парка неизвестно как изчезва огромен камък, известен като Вълшебната скала. 1-тонната скала е любима забележителност и дори гордост за резервата. Камъкът служи като ориентир за туристи и дори за служители на резервата.

Каменната забележителност има доста грациозен вид - тъмен цвят със светли петна от бял кварц, които наподобяват паяжина. Камъкът е и обичано място за фотографии. Извъднъж този камък изчезва. „Избягва“ толкова безследно, че дори полицейското разследване не успява да установи някои възможни причини за „бягството“. То е забелязано от един от рейнджърите в парка, който веднага вдига на крак целия персонал и местната полиция. Шерифът лично предупреждава, че подобни „трикове“ водят до глоба в размер на 5 хиляди долара или шест месеца затвор. Охранителите са убедени, че камъкът е откраднат от някои шегаджии, въпреки че липсва и най-малката следа, която похитителите би следвало да оставят на „местопрестъплението“. Камъкът сякаш се изпарява или мигновено се телепортира.

Това продължава до нощта на Хелоуин, като полицията така и не получава телефонно обаждане и не открива никаква следа за липсващата скала. Но на 1 ноември т.г. в парка изведнъж отново се появява Вълшебната скала. Връща се толкова мистериозно, колкото изчезва. Ето какво споделя рейнджърката на парка Сара Клаусън (на снимката) пред репортери на СиЕнЕн: „Вече се бяхме примирили с тази загуба, тъй като на практика нямахме надежди за „завръщането“ на Вълшебната скала. Полицията просто не можа да намери онова, което изчезна по мистичен начин: нито следи от технология, нито дори най-малките признаци, че някой е вдигнал камъка, натоварил го на нещо и го отнесъл. Всичко бе така, сякаш се гони вятъра в полето. Но камъкът мистериозно се върна. Можете да предположите каквото и да било, дори намесата на извънземни, но да стигнете до истината, все още е малко вероятно да успее“.

Полицията веднага спира разследването, като служителите й въздъхват с облекчение. Те дори не се опитват по време на разследването да привлекат някого за невярна информация за изчезването на камъка или да коментират случилото се от гледна точка на здравия разум. Само изследователи на паранормални явления веднага излагат няколко теории. Ето ги:

Напълно е възможно да са намесени извънземни, просто не е ясно защо им е бил нужен този камък, за какви изследвания или манипулация;

Камъкът е бил телепортиран в друго измерение или дори време, което изглежда най-убедително. Но отново връщането му е много загадъчно, сякаш някой е контролирал този процес отгоре;

Този камък може да мисли, да притежава определени свръхестествени сили, благодарение на които може да се движи сам, където пожелае;

Живеем в матрица и затова нейната работа просто се срива, а след това някой я оправя.

След като камъкът се връща на мястото си, шумът около него постепенно утихва. Но това се отнася само за журналисти и дори за изследователи на паранормални явления, но не и за самите служители на Националния парк Прескот. Факт е, че рейнджърите на резервата започват да забелязват, че камъкът се е променил. Не външно, а по вътрешно съдържание.  Никой от служителите в резерва не може да каже в какво конкретно се изразява това, но камъкът просто става като „жив“. Може би извънземните наистина са го отвлекли, за да направят някакво неизвестно устройство или робот от този камък. Вълшебната скала е обрасла с нови гатанки и наистина се е превърнала в магия. Затова и сериозни учени са решили да изследват палавия камък.