Камъкът на Кришна не помръдва

Поставен е под ъгъл от 45 градуса и нищо не може да го отмести

Мистика
17:57 - 20 Юли 2019
5097
Камъкът на Кришна не помръдва

250-тонен камън в Южна Индия стои неподвижно по наклонен хълм и нищо не е в състояние да го помръдне. Местните хора от силно развития индийски щат Тамил Надя са го нарекли Камъкът на Кришна. Естествено, най-разпространената легенда за чудото е, че то е поставено край град Махабалипурам от боговете.

Наклонът на каменния гигант е 45 градуса. Камъкът на Кришна противоречи на всички закони на физиката или поне на известните досега. Казват, че е на склона от поне 3000 години, но хората от района са убедени, че това чудо е много-много по-старо. Известни няколко опита Камъкът на Кришна да бъде поместен или поне да бъде търкулнат по склона. Нито един опит не завършил с успех.

Първият, за който е известно, че е опитал, бил кралят на Палвала Нарасима-варман, който управлявал в Южна Индия през 630-668. пр.н.е. В началото на 20 век губернаторът на Мадрас Артър Лоли решил да бутне камъка. Впрегнал в амбицията си седем слона, но Камъкът на Кришна не помръднал. Само слоновете се изтощили и едва не умрели от умора заради тегленето.

Камъкът се нарича още Масленият камък на Кришна, защото е свързан с легенда за този бог. Кришна много обичал масло и често крадешком се промъквал при майка си в кухнята и похапвал топка чисто масло. Богът бил огромен, затова и топките масло били огромни, какъвто е и непомръдващият камък край Махабалипурам.