Камата не взел и стотинка за видеото - реклама на българското море

Стоичков е обичан и уважаван от северните съседи, там има стадион, кръстен на него, благодари на адаша си министър Христо Проданов

Куриози
23:00 - 27 Май 2022
2872
Камата не взел и стотинка за видеото - реклама на българското море

Христо Стоичков не e взел нито лев, за да рекламира родното море и да прикани румънците да плажуват у нас, похвали го министърът на туризма Христо Проданов. Не петъчния парламентарен контрол, държавният спец поднесе благодарности на Камата, че е решил безвъзмездно да помогне на родния туризъм. Във видео преди няколко дни, Модерният ляв направи супер реклама на родното Черноморие, като призова съседите да изберат България за лятната си ваканция.

„Стоичков е много известен в Румъния и в целия свят, обичат го и го уважават, на него дори има кръстен стадион там.”, припомни Проданов.

Футболната легенда засне видео обръщение за румънско лайфстайл предаване в една от големите телевизии, като част от кампанията за популяризиране на страната ни.

Във видеото Стоичков се обръща към румънските туристи: “Знаете колко сме гостоприемни, винаги сте добре дошли в България. Бил съм много пъти в Румъния и знам как ме посрещате, затова тази година ви очакваме на нашето Черноморие.", казва Стоичков.

Камата набляга и на традиционните ни туристически екстри, от които може да се възползват българските и чужди гости – спа и балнео процедури, гурме и винен туризъм. Легендата обръща внимание и на зимните възможности за почивка в курортите ни.

“България е предпочитана дестинация както от мен, така и от милиони туристи от цял свят. Очакваме ви”, зарибява футболната легенда.