Камурен постави на колене и потопи в сълзи Алжир

Неукротимите лъвове отиват на Световното в Катар след победен гол в 124-та минута

Спорт
11:48 - 30 Март 2022
1231
Камурен постави на колене и потопи в сълзи Алжир

Във футбола, а и в живота понякога е много трудно да скриеш емоциите си, колкото и да си силен. Именно емоциите винаги са били неразделна част от спорта. Във футбола сме били свидетели на много тъжни, трудно моменти, както и на много радостни такива.

Последните квалификационни мачове за Световно първенство бяха радостни за едни, но тъжни за други. В случая треньорът на Алжир Джемал Белмади показа всичко човешко и се разплака след отпадането на своя отбор от Камерун.

Белмади се строполи на тревата, покри лицето си с ръце и избухна в сълзи. След много тренировки, мачове, пътувания, борба и жертви Алжир не успя да стигне до Катар.

Вероятно никой не би могъл да разбере болката на този човек.

Всъщност мачът бе изключително емоционален и бе решен след продължения. Гостите от Камерун първи вкараха гол чрез Чупо-Мотинг в 22-ата минута. В началото на второто полувреме гол на Слимани не бе зачетен и редовното време завърши при този резултат. В началото на продълженията отново гол на Слимани не бе зачетен за игра с ръка.

Алжир стигна до скъпоценно попадение чрез Тоуба в 118-ата минута, но драмата бе пълна... Камерун вкара в 124-ата чрез Токо Екамби и се класира за Мондиал 2022.