Канада не успя да си осигури предсрочно класиране за Мондиал 2022

Кленовите листа ще трябва да чакат поне до неделя, когато ще получат нов шанс при домакинството си на Ямайка в Торонто

Футбол
11:55 - 25 Март 2022
1343
Канада не успя да си осигури предсрочно класиране за Мондиал 2022

Канада загуби с 0:1 гостуването си на Коста Рика и не успя да си осигури класиране за финалите на Световното първенство по футбол два кръга преди края на квалификациите в зона КОНКАКАФ.

Северноамериканците пристигнаха в Сан Хосе непобедени в кампанията досега и знаеха, че дори равенство ще ги класира на Мондиал за първи път от 1986 година.

Нещата не се развиха добре и канадците останаха с десет души още в 34-ата минута след втори жълт и червен картон на Марк-Антъни Кей след нарушение срещу Роберт Матарита.
В добавеното време на първата част Селсо Борхес вкара решаващото попадение с глава след центриране на Жерсон Торес.

С човек по-малко след почивката гостите опитаха натиск и бяха близо до изравняване, но Таджон Бюканън удари греда, а Кейлор Навас направи страхотно спасяване след изстрел на Ричи Лария от дистанция.

Така Канада, който е лидер в подреждането с 25 точки, ще трябва да чака най-малко до неделя, когато ще получи нов шанс при домакинството на Ямайка в Торонто.

"Това е футболът. Спечелихме 17 мача, в който футболните богове бяха с нас. В тази среща, обаче, те ни изоставиха. Но сега се завръщаме вкъщи по-гладни от всякога и се надявам да вземем това, което ни е необходимо. Не гледаме зад нас, защото държим съдбата си наши ръце. Сигурен съм, че се си осигурим място в Катар", заяви старши треньорът Джон Хърдман.

В друга среща от квалификациите САЩ измъкна 0:0 при гостуването на Мексико и запази второто място в класирането с 22 точки, колкото имат и "Ацтеките" на третото място.

Коста Рика е четвърти с 19 точки.

Първите три отбора се класират директно за Мондиала в Катар в края на годината, а четвъртият играе бараж.