Карадайъ с още срещи на високо равнище в Брюксел

Лидерът на ДПС се срещна и с председателката на на Мониторинговата група в ЕП

Свят
13:44 - 02 Февруари 2022
1661
Карадайъ с още срещи на високо равнище в Брюксел

Срещи на високо ниво в Брюксел проведе председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. Заедно с него по време на визитата в сърцето на Европа бе и съпрезидентът на АЛДЕ Илхан Кючюк, евродепутат от ДПС/”Обнови Европа”, Атидже Вели - евродепутат ДПС/”Обнови Европа" и Антоанета Асенова - президент на ЛАЙМЕК, съобщиха от Движението. 

Европейските разговори на Мустафа Карадайъ започнаха още в понеделник., когато лидерът на ДПС се срещна с Вера Юрова, зам. - председател на Европейската комисия по ценности и прозрачност.

Във вторник, 1 февруари 2022 г., Мустафа Карадайъ бе на посещение в централата на партия АЛДЕ в Брюксел и се среща с народни представители от Република Северна Македония.

След това Карадайъ разговаря с Хуан Фернандо Лопез Агилар, председател на Комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE), както и с Адриан Васкез Лазара, евродепутат и председател на Комисията по правни въпроси на ЕП.

Лидерът на ДПС се срещна още и със Стефан Сежурне, председател на групата „Обнови Европа“ в ЕП. Карадайъ разговаря и със Софи ин‘т Велд, евродепутат, председател на Група за наблюдение на демокрацията, правовата държава и основните права към Комисия LIBE в ЕП.