Каракачанов: Избирателите пренаредиха листата ни

Андрей Слабаков се готви за Брюксел, Джамбазки му се скара за включен мобилен телефон

Политика
21:50 - 26 Май 2019
3370
Каракачанов: Избирателите пренаредиха листата ни

70% от избирателите на ВМРО са гласували преференциално, обяви лидерът на ВМРО и военен министър Красимир Каракачанов. Според него това означава, че ако партията успее да излъчи не един, а двама евродепутати, както се надява, вторият след водача Ангел Джамбазки ще бъде друг, а не предварително посоченият Юлиан Ангелов.

На пресконференцията тази вечер в централата на воеводите до лявото рамо на Каракачанов застана четвъртия в списъка - Андрей Слабаков. Той пък ядоса водача Ангел Джамбазки с непрекъснатия звън на мобилния му телефон. "Накрая ще помоля някой просто да го вземе от ръцете на Андрей и да го хвърли през прозореца", пошегува се Джамбазки.

Каракачанов иначе коментира, че досегашната традиционна ляво-дясна коалиция, която досега управлявала в Евросъюза, нямало вече да има мнозинство. "Затова трябва да се търси решение по друг начин на проблеми като нелегалната имиграция, двойните стандарти, егоизма и двуличието по отношение на малките държави. В следващия парламент ще изпратим минимум 1 или 2 представители, които да продължат битката за България", убедено каза военният министър.