Карбовски: От 12 години ви предупреждавам за джендърията в "Евровизия"

Малко хора ще ме разберат, a още по-малко - политици

Общество
14:10 - 14 Май 2024
3285
Карбовски: От 12 години ви предупреждавам за джендърията в "Евровизия"

Докато се давите в справедливо възмущение от елементи и елементарности на тазгодишната Евровизия, със злорадство искам да ви напомня, че преди 12 години Мартин Карбовски имаше проблеми заради статии като “Розовият фашизъм” и “ДЖЕНДЪРМЕРИЯ”. 

Тогава нямаше възмутени от тормоза над колегата журналист. Аз съм си свършил работата, предупредил съм ви. Сега дори не ми идва да ви кажа “КАЗАХ ЛИ ВИ АЗ”. Безсмислено е.

Пиша ви тук за друго и то не е лично. Искам да осъзнаете нещо страшно. И това е начинът, по който политиците в една нормална държава се занимават с дреболии като текста на песента на държавата им за Евровизия.

Израелската песен имаше проблем с организаторите на Евровизия заради финалната част от текста. Какъв е проблемът с този текст на розовите фашисти от песенния конкурс не е важно за никого. Кой решава проблема в текста? Кой мислите? Кой се занимава с тая глупост?

След обществено обсъждане дали песента на Израел да се редактира или да се оттегли - в процеса се намесва не кой да е, а президентът на държавата Израел. Човекът се казва Ицхак Херцог. Едва ли е писал той редакцията, но след неговата намеса в текста е намерен компромис и песента им остава в конкурса.

Следите ли ми мисълта? 

Израел има за президент политик, който се занимава с текста на някаква кирлива дискотечна история. Защо го прави, как мислите?
Защото ако за нас текстът на една песен, която се гледа от един милиард човека е някаква кирлива дискотечна история, в ръцете на политици визионери това е мощно политическо и идеологическо оръжие. Това е начин за повлияване върху света, това е новата реална политика, търсене на лебенсраум, продължение на политиката с други средства, това е новата война.

Малко хора ще ме разберат, още по-малко политици ще ме разберат. 
Защото ние нямаме такива политици. Най-доброто, което имаме е Борисов, който взима решения лично за всеки селски стадион, за всяка чешмичка и бюджет над 50 хиляди лева. Той е все и вся на нашата представа за това как се прави държава. За да краде и за да запази позиции и влияние, той се занимава с чешмичките.

Но никога няма да се занимае с текста на песента, която бихме представили на Евровизия.

Заради две неща - Борисов не е геополитик, той е геополитически сервитьор. Ако някой от нас му каже, че има проблем с текст на песен, той ше ни напсува. Ако някой отвън му каже, че има проблем с текста на песен - той ще изслугува - ще реши проблема както му кажат. Той е дотолкова сервитьор, че ако “западните партньори” му кажат да излезе гол на сцената на Евровизия боядисан с цветовете на дъгата, той ще го направи.

Онова, което нямаме е наш политик, който е геополитик и не се интересува от фондове, а от текстове на песни. И това за мене е кошмар, за който ви предупреждавам. Така както ви предупредих за розовият фашизъм, когато вие спяхте и го допуснахте на екрана на децата си.