Кардиохирург №1 влезе в листата на Фандъкова

Проф. Иво Петров се готви за общински съветник от списъка на ГЕРБ в столицата

Политика
12:33 - 19 Септември 2019
8089
Кардиохирург №1 влезе в листата на Фандъкова

Един от най-известните и кадърни кардиохирурзи у нас - проф. д-р Иво Петров, влезе в листата на ГЕРБ за кандидат-общинари в столицата. Той е под номер 2 след кандидат-кмета на ГЕРБ Йорданка Фандъкова и днес бе представен от нея при проверката на новото оборудване за Първа градска болница в града.

Проф. Иво Петров се съгласи да се включи в екипа ни с идеи, като един от най-добрите мениджъри и лекари у нас, обясни кметицата на представянето му.

Като лекари правим всички възможно за своите пациенти, а когато имаме подкрепата на Столичната община, това става още по-ефикасно. Много е направено, но и още много трябва да се направи, заяви проф. Петров. Обясни, че мисията му като лекар е да прави всичко възможно за пациентите си. "Имаме идеи от години за развитието и модернизирането на здравеопазването. Много е постигнато, но има и какво още да се постига. Моя мечта, но и на мои колеги и и съмишленици, за въвеждането на модерните електронни методики. Отдавна говорим за електронната лична карта, която още не е станала факт, аз смятам, че с усилието на общината и подкрепата на интситуциите това може да бъде постигнато и бих казал, че с подкрепата на директорите на болниците това може да бъде факт", обясни целите си проф. Петров.

Фандъкова отчете, че само през последните 4 г. в общинското здравеопазване са инвестирани над 55 млн. лв. Това, което направихме през всичките тези години е една голяма промяна в общинското здравеопазване, каза кметът. и припомни, че през първите години се е наложило да спасяват общинските болници от приватизация.  "Положихме много усилия да ги подкрепим и укрепим, да намерим добри мениджъри, които да ги управляват, защото почти всички бяха във фалит", каза още тя.