Карфиол в кайма под бекон
за 6 порции, 65 мин
Кухня
09:48 - 05 Април 2021
4117
Продукти
1 кг кайма смес
1 голяма глава карфиол
200 г пушен бекон
1 голяма глава лук
3 яйца
150 г жълто сирене по избор – може кашкавал
2 с.л. суха галета
1 ч.л. горчица
на вкус кимион, риган, черен пипер и сол
Приготвяне
Почистената глава карфиол се сварява до леко омекване в подсолена вода.
Каймата се омесва с обеления и наситнен лук, сол, черен пипер, горчица, кимион, риган, яйцата и настърганото жълто сирене. Лукът може предварително да бъде леко запържен.
Карфиолът се отцежда и се покрива отвсякъде с омесената кайма.
Върху горната страна се подрежда пушеният бекон на тънки лентички, притискат се плътно.
Пече се в загрята умерена фурна до златисто кафяво. Реже се и се поднася с гарнитура по избор.