Карфиол в кайма под бекон

за 6 порции, 65 мин

Кухня
09:48 - 05 Април 2021
1922
Карфиол в кайма под бекон

Продукти

1 кг кайма смес

1 голяма глава карфиол

200 г пушен бекон

1 голяма глава лук

3 яйца

150 г жълто сирене по избор – може кашкавал

2 с.л. суха галета

1 ч.л. горчица

на вкус кимион, риган, черен пипер и сол

 

Приготвяне

Почистената глава карфиол се сварява до леко омекване в подсолена вода.

Каймата се омесва с обеления и наситнен лук, сол, черен пипер, горчица, кимион, риган, яйцата и настърганото жълто сирене. Лукът може предварително да бъде леко запържен.

Карфиолът се отцежда и се покрива отвсякъде с омесената кайма.

Върху горната страна се подрежда пушеният бекон на тънки лентички, притискат се плътно.

Пече се в загрята умерена фурна до златисто кафяво. Реже се и се поднася с гарнитура по избор.