Къри супа с ябълки
за 6 порции, 40 мин
Кухня
13:43 - 07 Април 2021
3505
Продукти
4 едри ябълки
2 глави лук
4 големи картофа
1 малък стрък праз
2 с.л. лъжици зехтин или олио
1 с.л. масло
1 ч.л. лъжичка къри на прах или 1 с.л. на паста
800 мл зеленчуков бульон
магданоз
черен пипер и сол
Приготвяне
Обеленият и наситнен лук се задушава в зехтина или олиото около 1 мин.
Добавят се ябълките и картофите на кубчета и се пържи още малко на тих огън.
Поръсва се с кърито, посолява се, разбърква се и се сипва бульонът.
Оставя се да къкри до омекване на зеленчуците - да не се разваряват. Всичко се пасира.
Нарязаният на шайби праз се задушава в маслото и се прибавя към супата.
Поръсва се с черен пипер и магданоз.