Карнавал в Катар! Само Франция може да спре тази Бразилия!

Южноамериканците разиграха сапунен сериал с Неймар, но имат голяма класа

Спорт
16:50 - 06 Декември 2022
3942
Карнавал в Катар! Само Франция може да спре тази Бразилия!

Все пак бразилците са майстори на сапунените сериали. Епизодът с контузията на Неймар също не се представи зле. Преди развръзката световноизвестните вестници цитираха бащата на бразилската звезда: "Вярвам, че синът ми ще играе на финала", а след това мислите му можеха да се тълкуват по различни начини. Независимо дали става дума за мечтата му да види как синът му и Бразилия печелят решаващия мач, или за медицинска прогноза за времето на завръщането му на терена.

Въпросът беше поставен от самия Неймар, който написа, че е добре. Записът беше придружен от снимки от тренировката, а ситуацията беше окончателно изяснена от видео от лагера на Селесао, на което бразилската "десетка" нанася удар към вратата със същия десен крак, който беше повреден в мача със Сърбия.

И торсът веднага се облекчи. Дори и на фона на съобщенията, че Габриел Жезус е отпаднал рано от първенството, като освен него извън строя са и двама флангови защитници - Алекс Сандро и Алекс Телес.

Между другото, но е факт, че за десет дни интензивно лечение Неймар се е възстановил на 100%, само че това е Световната купа. Турнир, за който мечтаеш и който те кара да забравиш за болката и страховете за собственото си здраве.

Историята на корейската звезда Сон Хюнг-Мин също е доказателство за това. Преди месец той получи четири счупвания на очната ябълка, претърпя операция и игра със специална маска на турнира в Катар.

Като истински супергерой, който вдъхнови феновете да използват подобен атрибут и с гениалния си пас даде на Страната на утринната звезда пропуск към елиминациите.

Срещу снощната Бразилия обаче е необходим пълноценен топ отбор. И не споменавайте Камерун, срещу който петкратните световни шампиони играха без никаква мотивация и бяха, меко казано, самодоволни.

Но голямата игра започна и видяхме бразилците в най-добрата им форма и светлина. Бяха яростни в битките един срещу един и бързи в темпото и мисленето си.

Преди корейците да се усетят, таблото вече показваше 2:0. Те просто не успяха да се справят с опонентите си. Първо, те пропуснаха дълъг удар на Рафиня. След това те нарушиха закона за Ричарлисон. В първия случай цялото внимание беше насочено към Неймар, който пропусна топката. В крайна сметка Винишиус Жуниор успя да подготви удара си и да отпразнува първия си гол на Световното първенство с характерен танц.

След това отборът танцува с Неймар на мястото на дузпата, който беше на един гол от това да подобри националния рекорд на Пеле от 77 попадения. Сега обаче настоящите десет най-добри играчи се изравниха с Краля на футбола и Роналдо по брой голове на световни първенства (по три). И какво значение има фактът, че последните шест успеха на Неймар в националния отбор са постигнати след подхождане към 11-метровата граница?

А комбинацията, по време на която Ричарлисон жонглираше с топката със защитник, игра с Маркиньос и се озова очи в очи с вратаря след невероятен пас към Каземиро - истински космос. Някаква друга галактика, в която футболът е безкраен празник, където дори 61-годишният Тите може да бъде накаран да танцува с отбора.

Треньорът, който напуска националния отбор след края на турнира в Катар, беше напълно доволен от своя отбор. Вижте само начина, по който отпразнува гола на Лукас Пакета. Имаше такава емоция, сякаш се беше случило, когато резултатът беше равен в последната минута на финалния мач.

Някои ще се усмихнат снизходително, когато изтъкнат, че това е бил само мач срещу Корея. Въпреки това Тите има пълното право да се наслаждава на плодовете на своята работа, да оцени всяка минута от прощалното турне и да пусне трети вратар - Вевертон - в заключителните етапи.

Този шампионат трябва да бъде върхът в кариерата на специалиста и ще бъде изключително трудно да бъде заменен. В Бразилия просто няма личност от такъв калибър.

Въпреки това Тите все още не си е тръгнал никъде и, съдейки по играта и настроението на отбора, планира да остане до финала.

И дори ако нивото на техните съперници расте с всеки следващ кръг, за шеста титла Бразилия са готови да създават и да се раздават като Маркиньос, който спря две топки отблизо след изстрели от Сон.

А по отношение на нивото на игра - само Франция може да се сравнява с него. Въпреки че Аржентина, която победи Бразилия на финала за Копа Америка миналата година, вероятно има също свое мнение по въпроса.