Картинката се избистря: Ясни са 27 от 32 финалисти на Световното в Катар

Жребият е на 1 април, а дотогава ще се разберат още два от участниците

Спорт
13:19 - 30 Март 2022
1633
Картинката се избистря: Ясни са 27 от 32 финалисти на Световното в Катар

27 финалисти на Мондиал 2022 вече са известни. След поредните мачове в различните географски зони са изясниха още няколко отбора, които ще се включат в жребия, който ще се тегли в петък. 

Дотогава трябва да се разберат още два отбора, които ще са сигурни участници в надпреварата в края на годината, а други три тима ще разберем на по-късен етап.

Португалия в първа урна на жребия за Мондиал 2022, Германия и Нидерлания във втора

Ето кои се класираха официално:

Зона „Европа“ – Франция, Германия, Белгия, Дания, Испания, Хърватия, Сърбия, Швейцария, Англия, Нидерландия, Португалия, Полша

Зона „Южна Америка“ – Бразилия, Аржентина, Еквадор, Уругвай

Зона „Африка“ – Камерун, Мароко, Сенегал, Тунис, Гана

Зона „Азия“ – Катар, Южна Корея, Иран, Япония, Саудитска Арабия

Зона „Северна Америка“ – Канада

Тази нощ предстоят 4 мача в зона „Северна Америка“, след които ще стана ясни два сигурни финалиста и един отбор, който ще играе плейоф. Мачовете са Коста Рика – САЩ, Ямайка – Хондурас, Мексико – Ел Салвадор и Панама – Канада.

САЩ и Мексико имат равен брой точки по 25 и в момента заемат второ и трето място, което им дава шанс за директно участие. Отборът на Коста Рика е четвърти и изостава с 3 точки. На практика всичко друго, извън класиране на САЩ и Мексико ще е изненада.

Последните три отбора, участници на Световното първенство ще станат известни сред жребия, който е в петък.

В Зона „Европа“ има да се изиграе един полуфинален плейоф през юни между Украйна и Шотландия, а победителят ще се изправи срещу Уелс.

Перу има бараж срещу победителя от мача Австралия и ОАЕ, който ще се играе на 7 юни.

Четвърти от Северна Америка пък трябва да се изправи срещу победителя от мача Соломонови острови и Нова Зеландия (играят тази вечер).